Wszystko na miejscu
To ogromna zaleta wesel organizowanych w hotelach. Miejsca te, ze względu na swoją specyfikę, mają już na wyposażeniu wszystko, co będzie potrzebne w czasie przyjęcia weselnego. Oprócz przestronnego, estetycznego wnętrza możemy liczyć na pełną zastawę, elegancko przybrane stoły, krzesła, obrusy, serwetki, a nawet pokrowce na krzesła, które nadadzą im odświętnego wyglądu. Nie można zapominać o wykwalifikowanej obsłudze kelnerskiej, która na co dzień pracuje właśnie w tym hotelu i ma bardzo bogate doświadczenie.
Źródło: https://www.olandia.pl/wesela
Nocleg obok sali weselnej
Największym atutem tego rodzaju przyjęć jest możliwość zapewnienia noclegu dla wszystkich gości w tym samym obiekcie. Bliskość pokoju, w którym można odpocząć, odświeżyć się przed przyjęciem albo po prostu zasnąć nad ranem jest udogodnieniem, które najbardziej przemawia za weselem w hotelu. Dzięki temu goście nie muszą martwić się o powrót z przyjęcia, a organizatorzy nie są zmuszeni do załatwiania specjalnych autokarów, które w środku nocy rozwiozą gości do domów. Jest to zdecydowanie bezpieczniejsze i wygodniejsze rozwiązanie. Nocleg na miejscu sprawi, że na drugi dzień rozpoczęcie poprawin przebiegnie o wiele sprawniej.
Wyśmienite jedzenie i alkohol
Organizując wesele w hotelu, nie musimy martwić się o jakość jedzenia, które będzie serwowane podczas przyjęcia. Restauracje hotelowe dbają o jakość i zróżnicowanie dań, które przygotowują. Na czele kuchni stoi szef, który zajmuje się komponowaniem posiłków. Przed weselem młoda para z pomocą szefa kuchni ustala weselne menu. Wszystkich potraw można skosztować, aby podjąć najtrafniejsze decyzje. Hotelowe kuchnie zawsze mają w ofercie dania wegetariańskie, wegańskie, bezglutenowe lub jakie tylko Para Młoda sobie zażyczy. Jeśli hotel położony jest w regionie ze swoją oryginalną, specjalną kuchnią, również i takie dania mogą trafić bez problemu na stoły.
Dodaj komentarz – napisz co myślisz